Αρχική
Καλώς ήλθατε στο νέο μας δικτυακό ιστότοπο, την ιστοσελίδα του 5ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου, όπου πραγματοποιούνται αναρτήσεις από τη ζωή του σχολείου και όσα ενδιαφέρουν τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.
Η εκπαιδευτική κοινότητα παύει να είναι μόνο μια κλειστή ομάδα σε συγκεκριμένο χώρο και ανοίγεται στον παγκόσμιο ιστό διαχέοντας τις καθημερινές της παιδαγωγικές πρακτικές τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στον κόσμο ολόκληρο, καθιστώντας όλα τα μέλη της ενεργά, δρώντα υποκείμενα στην παραγωγή νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων ζωής.
Το σχολείο μας στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με στοιχεία όπως:
* Ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης
* Ενθάρρυνση της συλλογικής προσπάθειας, ομαδικότητας και συνεργασίας
* Τεχνικές δια βίου μάθησης σε διδάσκοντες και μαθητές/τριες
* Σεβασμό στην εθνική κληρονομιά και παράδοση
* Αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση
* Ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογίας και κοινωνικής δικαιοσύνης
* Εφοδιάζει τους μαθητές/τριες με γνώσεις και αρχές ώστε να γίνουν χρήσιμοι πολίτες καθώς και ισορροπημένοι, ευτυχισμένοι άνθρωποι.
Ευελπιστούμε να μετατρέψουμε τον παρόντα χώρο σε κόμβο συνάντησης πολλαπλών ενδιαφερόντων.
Νυγματίστε (κλικάρετε) στα ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, στην αριστερή στήλη, για να δείτε τα τελευταία νέα της κοινότητάς μας ή/και πλοηγηθείτε στο μενού στην επάνω στήλη για να βρείτε χρηστικά στοιχεία. Καλό ταξίδι.
Live Without Bullying
Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,
Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι το ΚΜΟΠ (Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας), στα πλαίσια του προγράμματος Live Without Bullying, έχει δημιουργήσει μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε μορφή βίντεο, που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το θέμα των σεμιναρίων είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια δημιουργίας ενός καλού κλίματος σε επίπεδο τάξης αλλά και σχολικού κλίματος γενικότερα.
Η εκπαίδευση αποτελείται από 8 βίντεο των 20-30 λεπτών τα οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν στον ελεύθερο χρόνο τους.
Η εγγραφή στα διαδικτυακά σεμινάρια είναι δωρεάν και κατά την ολοκλήρωση της παρακολούθησης χορηγούνται οι σημειώσεις της εκπαίδευσης και η βεβαίωση παρακολούθησης από το ΚΜΟΠ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εγγραφής και παρακολούθησης επισκεφτείτε την σελίδα του προγράμματος livewithoutbullying.com, στην ενότητα ‘’Εκπαίδευση’’.
Για εμάς είναι χαρά και τιμή να προσφέρουμε, όσο μπορούμε, στο δύσκολο έργο που επιτελείτε καθημερινά και να ακούσουμε την γνώμη σας σχετικά με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης.
Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο σας.
Με εκτίμηση,
Η ομάδα του Live Without Bullying
Συμμετοχή του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»
Συμμετοχή του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»
Οι μαθητές/μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχαν την Παρασκευή 19/04/20224 με δύο εργασίες στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα “Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου” που διοργάνωσε διαδικτυακά (17 - 20 Απριλίου 2024) το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Οι εργασίες των μαθητών/μαθητριών μας είχαν ερευνητικό χαρακτήρα, καθώς οι μαθητές πήραν συνεντεύξεις από γονείς και συγγενείς.
Συγκεκριμένα, οι μαθήτριές μας Κωνσταντίνα Γεωργαρά, Μαρία Σαμαρίδη, Ουρανία Παπαντωνίου και Γεωργία Γραμματίκογλου παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα “Παραδοσιακές τέχνες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας” και οι μαθητές μας Πέτρος Σύρμος, Φώτης Σαμαρίδης, Γιάννης Λαμέρας και Μανώλης Γεωργάτης παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα “Ήθη και Έθιμα των Χριστουγέννων των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου”. Οι εργασίες έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning “A window to Culture” (Παράθυρο στην Παράδοση), το οποίο υλοποιείται από το σχολείο μας σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης και το Γυμνάσιο Αγίας Φύλαξης της Λεμεσού Κύπρου. Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Σιδηροπούλου Μιμόζα (ΠΕ80) και Αρτοπούλου Έλενα (ΠΕ07).
Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τις άρτιες εργασίες και την άψογη παρουσίασή τους!
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024
Την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου 2024 το τμήμα Γ3 του σχολείου μας παρακολούθησε με συνοδούς καθηγητές τους κ. Λιάσκο και την κα Αρτοπούλου εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας από τις 10:00-12:00. Αυτή η ειδική γιορτή, που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο κάθε έτους, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο Διαδίκτυο για όλους, και ειδικά για τα παιδιά και τους νέους.
Απονομή eTwinning School Label 2023/2024 -Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2023/2024 στο σχολείο μας
Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι απονεμήθηκε στο σχολείο μας η Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2023/2024 χάρη στα τρία έργα eTwinning „Deutsch-eineHitparade“ (σχολικό έτος 2019/2020), „Schule und Alltag“ (σχολικό έτος 2020/2021) και „Ferien, Freizeit und Landeskunde“ (σχολικό έτος 2021/2022) που υλοποιήθηκαν τα τελευταία έτη από τους μαθητές/τις μαθήτριες του σχολείου μας στο μάθημα των Γερμανικών με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αρτοπούλου Έλενα ΠΕ07. Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning απονέμεται σε σχολεία που προωθούν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του eTwinning, συνιστούν σημείο αναφοράς για την τοπική τους κοινότητα και αποτελούν πρότυπο για άλλα σχολεία.
Θέρμα συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές/τις συμμετέχουσες μαθήτριες που εργάστηκαν με ζήλο, ενθουσιασμό και αφοσίωση, ακόμη και στις ιδιαίτερες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, τη διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου μας για την υποστήριξή τους
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ eTwinning:
- Τα Σχολεία eTwinning είναι πρωτοπόροι στον κόσμο του eTwinning. Η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί-συντονιστές αναγνωρίζοντας τη σημασία και τις αξίες του eTwinning, το ενσωματώνουν στις πολιτικές του σχολείου, στη σχολική πραγματικότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού του.
- Στα Σχολεία eTwinning, οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται για να μοιραστούν τα δυνατά τους σημεία και να προσφέρουν μια ευρύτερη και πλουσιότερη εκπαιδευτική εμπειρία για όλους.
- Τα Σχολεία eTwinning είναι πρότυπα: εμπνέουν και καθοδηγούν άλλα σχολεία για να καταφέρουν να φτάσουν στο επίπεδο που έχουν φτάσει. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν ότι η εκπαίδευση οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, έτσι ώστε τα νέα παιδιά που έχουν υπό τη φροντίδα τους να διαπαιδαγωγούνται για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι μαθητές, καλύτεροι και πιο ενεργοί πολίτες.
Τα Σχολεία eTwinning πιστεύουν βαθιά στην κατανεμημένη ηγεσία
Στα Σχολεία eTwinning η ηγεσία είναι κατανεμημένη, τόσο ως προς την ευθύνη του οργανισμού όσο και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί-συντονιστές κατανοούν τις δυνατότητες που προσφέρει το eTwinning, τόσο σε παιδαγωγικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και υποστηρίζουν ενεργά τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού σε δραστηριότητες του eTwinning.
Τα Σχολεία eTwinning πιστεύουν βαθιά στη συνεργασία, την ανταλλαγή πληροφοριών και την ομαδική εργασία
Οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο εργάζονται μαζί ως ομάδα για να σχεδιάσουν τις δραστηριότητες του eTwinning και άλλες παιδαγωγικές δραστηριότητες και για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις πρακτικές τους με τους συναδέλφους τους, τόσο εντός όσο και εκτός του σχολείου τους. Συνεργάζονται για την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης eTwinning και το χρησιμοποιούν για να επιφέρουν την καινοτομία και την αλλαγή στο σχολείο τους αλλά και πέραν αυτού.
Οι μαθητές στα Σχολεία eTwinning είναι φορείς αλλαγής
Οι μαθητές διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του Σχολείου eTwinning. Προωθούν το eTwinning στους εκπαιδευτικούς (τόσο εκείνους που ήδη συμμετέχουν όσο και σε όσους δεν συμμετέχουν ακόμα) και στους γονείς, ενεργώντας ως οδηγοί και ως δοκιμαστικό κοινό για όλες τις καινοτομίες που συντελούνται στην παιδαγωγική και τη χρήση της τεχνολογίας.
Τα Σχολεία eTwinning είναι πρότυπα για άλλα σχολεία
Το Σχολείο eTwinning δεσμεύεται να υιοθετήσει τον ρόλο του πρεσβευτή για άλλα σχολεία της περιοχής του, προάγοντας ενεργά το eTwinning και διαδίδοντας τα επιτεύγματά του μέσω όσο το δυνατόν περισσότερων διαύλων: ανοιχτές ημέρες, ενημερωτικές συναντήσεις και προγράμματα συμβουλευτικής καθοδήγησης. Ως ενεργά σχολεία, δημιουργούν ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν άλλα σχολεία της περιοχής.
Τα Σχολεία eTwinning είναι συμπεριληπτικοί και καινοτόμοι οργανισμοί μάθησης
Τα Σχολεία eTwinning πιστεύουν βαθιά στην έννοια της συμπερίληψης σε όλες τις βαθμίδες και αναζητούν ενεργά τρόπους διαμόρφωσης ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για μαθητές ανεξαρτήτως ικανοτήτων και κουλτούρας, τους γονείς τους και την ευρύτερη κοινότητα. Οι εκπαιδευτικοί στα Σχολεία eTwinning δεσμεύονται να αναπτύξουν το σχολείο στο σύνολό του ως οργανισμό μάθησης. Χρησιμοποιούν το eTwinning για να υποστηρίξουν και να υλοποιήσουν το αναλυτικό τους πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας καινοτόμα παιδαγωγικά μοντέλα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων πολλών προσεγγίσεων, συνεργατική μάθηση, μαθητοκεντρική εκπαίδευση, ευέλικτες προσεγγίσεις ως προς τον χρόνο και τους χώρους μάθησης.
Συλλογικός Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας 2023/2024
Για να δείτε το Συλλογικό Προγραμματισμό Σχολικής Μονάδας 2023/2024 πατήστε εδώ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών της Α' Γυμνασίου του σχολείου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.
Ο Διευθυντής Οι καθηγητές
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΖΟΓΛΟΥ της Α' Γυμνασίου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
Αγαπητοί γονείς Αγαπητοί μαθητές -μαθήτριες
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθυντής θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο σχολείο μας και να σας ευχηθώ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες.Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός.Η επιτυχία των παιδιών μας. Τέλος με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τα παιδιά της Α' Γυμνασίου που έρχονται σε ένα νέο περιβάλλον.
ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΖΟΓΛΟΥ
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00. Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 08:30. ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ. ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ.
ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.
Εκδήλωση Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (08.02.2023)
Εκδήλωση Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο σχολείο μας
Την Τετάρτη 8/2/2023 το σχολείο μας συμμετείχε για μία ακόμη σχολική χρονιά στην εκδήλωση για παιδιά Γυμνασίου που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2023. Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α1, Β1, Β2 και Γ3 του σχολείου μας ενημερώθηκαν για την παραπληροφόρηση και την προστασία στο διαδίκτυο μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση και παιχνίδια δραστηριοτήτων και γρίφων.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάθε Φεβρουάριο για την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. Συνήθως γιορτάζεται τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο. Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.
Όπως πάντα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και ενός καλύτερου διαδικτύου, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με υπευθυνότητα, σεβασμό, κριτική και δημιουργικότητα. Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο κίνημα, να συμμετάσχουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου για να φέρει κοντά τους ανθρώπους, ενώ στο επίκεντρο της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου ήταν η νέα στρατηγική BIK+ που στοχεύει να διασφαλίσει ότι τα παιδιά προστατεύονται, γίνονται σεβαστά και ενδυναμώνονται στο διαδίκτυο.
(Πηγή: https://saferinternet4kids.gr/)
Απονομή Ετικέτας Ποιότητας για το έργο eTwinning "Ferien, Freizeit und Landeskunde"
Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το έργο eTwinning "Ferien, Freizeit und Landeskunde" («Διακοπές, Ελεύθερος χρόνος και Λαογραφία») που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021/2022 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών βραβεύτηκε με την Ετικέτα Ποιότητας από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης της χώρας μας. Στο έργο αυτό συμμετείχαν συνολικά 12 σχολεία από 6 χώρες, 175 μαθητές και μαθήτριες και 12 εκπαιδευτικοί.
Στόχος του έργου, το οποίο στηρίχτηκε στις αρχές της βιωματικής, της διερευνητικής και της διαφοροποιημένης μάθησης, ήταν να ενισχυθεί το κίνητρο των μαθητών/τριών για την εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας, να καλλιεργηθούν οι επικοινωνιακές και ψηφιακές τους δεξιότητες και να εμπλακούν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία μέσω θεμάτων που άπτονται στα ενδιαφέροντά τους και στη διδακτέα ύλη. Επίσης, στόχευε στην εκμάθηση και εμβάθυνση νέου λεξιλογίου, γραμματικών φαινομένων και εκφραστικών μέσων με παιγνιώδη τρόπο, στην ανάπτυξη κοινών στόχων, στη διάδραση ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων-εταίρων και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα (συνεργασία, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, επικοινωνία). Τέλος, απέβλεπε στην ενίσχυση της αυτόνομης μάθησης και της αυτενέργειας, στην ανάπτυξη πολλαπλών γραμματισμών, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, στη χρήση της τεχνολογίας και στην αλληλεπίδραση των μαθητών με άλλους πολιτισμούς.
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριές μας για τον ενθουσιασμό, το ζήλο και τη συνέπεια που επέδειξαν κατά την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς των μαθητών/μαθητριών μας και στο Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Καπετανάκη, για την υποστήριξή τους!
Διάχυση των αποτελεσμάτων και των τελικών προϊόντων του έργου eTwinning „Ferien, Freizeit und Landeskunde“
Διάχυση των αποτελεσμάτων και των τελικών προϊόντων του έργου eTwinning „Ferien, Freizeit und Landeskunde“
Και τη φετινή σχολική χρονιά (2021-2022) πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στο μάθημα των Γερμανικών ένα συνεργατικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Ferien, Freizeit und Landeskunde“ («Διακοπές, ελεύθερος χρόνος & Λαογραφία»).
Το έργο σχεδιάστηκε από τις χώρες Ελλάδα και Τουρκία, ενώ συνολικά συμμετείχαν δώδεκα σχολεία από έξι χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Κροατία, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία), 175 μαθητές και μαθήτριες και δώδεκα εκπαιδευτικοί. Από το σχολείο μας συμμετείχαν 22 μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, ενώ το έργο είχε συνολική διάρκεια οκτώ μηνών (Οκτώβριος 2021 έως Μάιος 2022).
Στόχος του έργου, το οποίο στηρίχτηκε στις αρχές της βιωματικής, της διερευνητικής και της διαφοροποιημένης μάθησης, ήταν να ενισχυθεί το κίνητρο των μαθητών για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας, να καλλιεργηθούν οι επικοινωνιακές και ψηφιακές τους δεξιότητες και να εμπλακούν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία μέσω θεμάτων που άπτονται στα ενδιαφέροντά τους και στη διδακτέα ύλη. Επίσης, στόχευε στην εκμάθηση και εμβάθυνση νέου λεξιλογίου, γραμματικών φαινομένων και εκφραστικών μέσων με παιγνιώδη τρόπο, στην ανάπτυξη κοινών στόχων, στη συνεργασία στα πλαίσια μιας ομάδας, στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων-εταίρων και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων μάθησης του 21ου αιώνα (Συνεργασία, Επικοινωνία, Δημιουργικότητα και Κριτική Σκέψη). Τέλος, απέβλεπε στην ενίσχυση της αυτόνομης μάθησης και της αυτενέργειας, στην ανάπτυξη πολλαπλών γραμματισμών, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, στη χρήση της τεχνολογίας και στη διάδραση των μαθητών με άλλους πολιτισμούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην κατανόηση των ζητημάτων προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και δεδομένων κατά τη χρήση του διαδικτύου αλλά και στην ασφάλεια στο διαδίκτυο εν γένει.
Από το πλήθος των κοινών δραστηριοτήτων αλλά και την τελική αξιολόγηση του έργου τόσο από τα παιδιά όσο και από τους εκπαιδευτικούς, το έργο κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένο καθώς το απολαύσαμε όλοι διευρύνοντας παράλληλα τις γνώσεις μας.
Όλες οι δραστηριότητες των μαθητών/μαθητριών μας και οι κοινές συνεργατικές δραστηριότητες των σχολείων-εταίρων ανά μήνα είναι αναρτημένες στην παρακάτω διεύθυνση: https://padlet.com/artopoulouelena/3m325u5hc0zztrvc.
Τηλεδιάσκεψη των μαθητών/τριών μας στα πλαίσια του έργου eTwinning "Ferien, Freizeit & Landeskunde"
Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης πραγματοποίησαν στα πλαίσια του έργου eTwinning "Ferien, Freizeit und Landeskunde" τηλεδιάσκεψη με τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων-εταίρων. Κατά αυτόν τον τρόπο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε διακρατικές ομάδες με τους μαθητές των άλλων σχολείων υλοποιώντας διάφορες δραστηριότητες, να παίξουν διαδικτυακά παιχνίδια σε σχέση με τη θεματολογία του έργου μας και να επικοινωνήσουν στα Γερμανικά με τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων-συνεργατών μας.
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (08.02.2022) στο σχολείο μας
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (08.02.2022) στο σχολείο μας
Και τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε την Τρίτη 8/2 στα πλαίσια των προγραμμάτων eTwinning („Ferien, Freizeit und Landeskunde“ και Ρομποτικής) στην εκδήλωση για παιδιά Γυμνασίου που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022. Συγκεκριμένα, οι μαθητές/μαθήτριες συμμετείχαν σε ένα διαδικτυακό «Kυνήγι θησαυρού» και ενημερώθηκαν μέσα από ένα παιχνίδι δραστηριοτήτων και γρίφων για τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID) διοργανώνεται από το δίκτυο Insafe/INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό να προωθηθεί η ασφαλής και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικότερα ανάμεσα στα παιδιά και τους/τις νέους/νέες. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται, κάθε χρόνο, τη δεύτερη μέρα, της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα (Φεβρουαρίου), όπου εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες, ενώνουν τις φωνές τους, με στόχο να ενθαρρύνουν τις θετικές αλλαγές στο Διαδίκτυο και να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση, αναφορικά με τα ζητήματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του Διαδικτύου, το σύνθημα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», έχει ως στόχο να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει όλους/όλες, έτσι ώστε να συμβάλουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, αξιοποιώντας στο έπακρο τη δυνατότητα του Διαδικτύου, να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.
Οι μαθητές/μαθήτριες της Γ’ τάξης που συμμετέχουν στο έργο eTwinning „Ferien, Freizeit und Landeskunde“ συμμετείχαν στο διαδικτυακό «Κυνήγι Θησαυρού» στα πλαίσια της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:
Εικόνες από δραστηριότητες για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο μάθημα των Γερμανικών (Γ1/Γ2):
Το νέο μας έργο eTwinning "Ferien, Freizeit und Landeskunde"
Μετά τη μεγάλη επιτυχία και διάκριση του έργου eTwinning "Schule und Alltag" κατά το σχολικό έτος 2020-2021, θα συμμετέχουμε και φέτος, τη σχολική χρονιά 2021-2022, στο μάθημα των Γερμανικών σε ένα νέο έργο eTwinning με τίτλο „Ferien, Freizeit und Landeskunde“ ("Διακοπές, ελεύθερος χρόνος και Λαογραφία"). Στο έργο αυτό συμμετέχουν συνολικά δεκατέσσερα σχολεία από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Σερβία και την Κροατία.
Βασικοί στόχοι του έργου μας είναι:
$ § Η προαγωγή των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών/μαθητριών.
$ § Η εκμάθηση και εμβάθυνση λεξιλογίου, γραμματικών δομών και εκφραστικών μέσων μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων.
$ § Η καλλιέργεια των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, δηλαδή της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας.
$ § Η ενίσχυση της αυτόνομης μάθησης και της αυτενέργειας.
$ § Η θέσπιση κοινών στόχων, η διάδραση και η ανάπτυξη συνεργασίας στα πλαίσια ομάδων εργασίας αλλά και με συνομήλικους μαθητές/μαθήτριες από άλλες χώρες.
$ § Η γνωριμία με πόλεις, αξιοθέατα και γνωστές προσωπικότητες των Γερμανόφωνων χωρών από τον χώρο των επιστημών, της μουσικής και του αθλητισμού.
$ § Η χρήση διαφόρων ψηφιακών εργαλείων/εφαρμογών, η καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού.
$ § Η ενίσχυση του κινήτρου για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας και η ενεργή εμπλοκή των μαθητών/μαθητριών στη μαθησιακή διαδικασία.
$ § Η κατανόηση των ζητημάτων προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και δεδομένων κατά τη χρήση του διαδικτύου και η ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Απονομή Ετικέτας Ποιότητας για το έργο eTwinning "Schule und Alltag"
Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι το έργο eTwinning "Schule und Alltag" («Σχολείο και Καθημερινότητα») που εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2020-2021 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β' Γυμνασίου του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών βραβεύτηκε με την Ετικέτα Ποιότητας από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης της χώρας μας. Στο έργο αυτό συμμετείχαν συνολικά 12 σχολεία από 7 χώρες, 217 μαθητές και μαθήτριες και 14 εκπαιδευτικοί.
Στόχος του έργου που στηρίχτηκε στις αρχές της βιωματικής, της διερευνητικής και της διαφοροποιημένης μάθησης ήταν η βελτίωση των γνώσεων των μαθητών και η αύξηση του κινήτρου τους για την εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας, η καλλιέργεια των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και η ενεργή εμπλοκή τους στη μαθησιακή διαδικασία μέσω θεμάτων που άπτονται στα ενδιαφέροντά τους και στη διδακτέα ύλη. Απέβλεπε ακόμη στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, στην ενίσχυση της αυτόνομης μάθησης και στη γνωριμία των παιδιών με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες.
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριές μας για τον ενθουσιασμό, το ζήλο και τη συνέπεια που επέδειξαν κατά την υλοποίηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος παρά τις αντίξοες συνθήκες της περσινής σχολικής χρονιάς!
Το πρόγραμμα eTwinning "Schule und Alltag" στο μάθημα των Γερμανικών
Πρόγραμμα eTwinning στο μάθημα των Γερμανικών
Και τη φετινή σχολική χρονιά (2020-2021) πραγματοποιήθηκε, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στο σχολείο μας ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Schule und Alltag“ («Σχολείο και Καθημερινότητα») στο μάθημα των Γερμανικών.
Το έργο σχεδιάστηκε από τις χώρες Ελλάδα και Τουρκία, ενώ συνολικά συμμετείχαν δώδεκα σχολεία από επτά χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, Κροατία, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία), 217 μαθητές και μαθήτριες και δεκατέσσερις εκπαιδευτικοί. Από το σχολείο μας συμμετείχαν 23 μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου, ενώ το έργο είχε συνολική διάρκεια οκτώ μηνών (Οκτώβριος 2020 έως Μάιος 2021).
Στόχοι του έργου, το οποίο στηρίζεται στις αρχές της βιωματικής και της διερευνητικής μάθησης και της διαφοροποιημένης διδασκαλίας ήταν να αυξηθεί το κίνητρο των μαθητών/τριών για την εκμάθησης της ξένης γλώσσας, η καλλιέργεια των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους και η ενεργή εμπλοκή τους στη μαθησιακή διαδικασία μέσω θεμάτων που άπτονται τόσο στα ενδιαφέροντά τους όσο και στη διδακτέα ύλη για το μάθημα των Γερμανικών στην B’ Γυμνασίου. Στόχευε επίσης στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών, στην εκμάθηση και εμβάθυνση λεξιλογίου, γραμματικών φαινομένων και εκφραστικών μέσων με παιγνιώδη τρόπο, στην ανάπτυξη κοινών στόχων, στην καλλιέργεια της συνεργασίας και της διάδρασης ανάμεσα στους μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων και στην ενίσχυση της αυτόνομης μάθησης, της αυτενέργειας και της ανάληψης πρωτοβουλιών εκ μέρους των μαθητών/τριών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην κατανόηση των ζητημάτων προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και δεδομένων κατά τη χρήση του διαδικτύου και την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το έργο απέβλεπε, τέλος, στο να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, να κάνουν χρήση διαφόρων ψηφιακών εργαλείων, να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες μάθησης του 21ου αιώνα (επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργικότητα και κριτική σκέψη) και να αναπτύξουν πολλαπλούς γραμματισμούς (ψηφιακό, κριτικό, επικοινωνιακό, κοινωνικό, πολυμεσικό, ηλεκτρονικό, πληροφοριακό κ.α.).
Όλες οι δραστηριότητες των μαθητών/τριών μας και οι συνεργατικές δραστηριότητες των σχολείων- εταίρων ανά μήνα είναι αναρτημένες στην παρακάτω διεύθυνση https://padlet.com/artopoulouelena/ryuyq0o0upbhb1cs.
3ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εικονικών Δικών Πρωταγόρας
Στόχος του Προγράμματος
Οι εικονικές δίκες στοχεύουν στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των μαθητών, στην καταπολέμηση της αγοραφοβίας και στην ανάπτυξη των ρητορικών τους ικανοτήτων. Για τον σκοπό αυτό, επιθυμούμε και διοργανώνουμε έναν ανοιχτό Πανελλήνιο Διαγωνισμό, φιλοδοξώντας στην επίτευξη της κοινωνικής ενσωμάτωσης και αλληλεπίδρασης των μαθητών.
Ποια είναι τα οφέλη του “Πρωταγόρα” για τους μαθητές;
Τα παιδιά χρειάζονται μία πληθώρα εμπειριών ώστε να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να συνειδητοποιήσουν πώς πραγματικά θέλουν να εξελιχθούν στο μέλλον. Το πρόγραμμα μας τους ενισχύει στους εξής τομείς:
- Γνωρίζουν τον κόσμο της Δικαιοσύνης από μικρή ηλικία και αλληλεπιδρούν με αυτόν,
- Εξασκούν την λογική τους, καθώς καλούνται να σχηματίσουν την υπεράσπιση της θέσης τους και να εντοπίσουν τα λογικά λάθη της αντίπαλης ομάδας,
- Καλλιεργούν τις ρητορικές τους ικανότητες,
- Καταπολεμούν την αγοραφοβία τους εξασκούμενοι στο να μιλούν μπροστά σε κοινό,
- Διευρύνουν τους ορίζοντες τους μέσα από την συζήτηση ποικίλων θεμάτων, από την κλωνοποίηση και την γενετική μηχανική μέχρι την θανατική ποινή και τα δικαιώματα της μειονότητας,
- Κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να λειτουργούν ως ομάδα.
Πάνω απ’ όλα όμως, οι εικονικές δίκες ψυχαγωγούν τους μαθητές και τους χαρίζουν ατελείωτες ώρες ενασχόλισης συζητώντας και ανακαλύπτοντας το που στέκονται πάνω σε αμφιλεγόμενα ζητήματα που θα αντιμετωπίσουν ως αυριανοί πολίτες της χώρας.
Παρουσίαση Εικονικής Δίκης
Εάν θέλετε να δείτε στην πράξη την διαδικασία της εικονικής δίκης, παρακολουθείστε την παρακάτω παρουσίαση σε πέντε μέρη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλλιθέας, Αθήνα, την Τρίτη 18 Ιουνίου, 2013.
Η συγκεκριμένη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με διαφορετικούς κανόνες από τους ισχύοντες και προσφέρεται μόνο προς εξοικείωση με το κλίμα μιας εικονικής δίκης. Για τις αλλαγές συμβουλευτείτε τον Κανονισμό καθώς και τα αντίστοιχα εγχειρίδια.
https://www.youtube.com/watch?v=hGH6UT9LyS4&list=PLVs7IDpVINpZSpzpguKeLcK0ua0yBOM3l
500/16.03.2021: Διεξαγωγή εικονικής δίκης
Το 5ο Γυμνάσιο Π. Φαλήρου στο πλαίσιο δράσεών του σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμά "Πρωταγόρας" εικονικές δίκες συμμετείχε σε φιλικό επίπεδο διεξαγωγής εικονικής δίκης το Σάββατο(13-03-2021) με την ομάδα "Αλκίφρονες" (Μαρ.Γιαννακοπούλου ,Δήμ.Κατρισιώτη ,Δημ.Καρυδομάτη ,Νικόλαος Πέτριβ , Στέφανος Ντόβας) έχοντας αντίδικο την ομάδα "Ποσειδών"του 4ου Λυκείου Παλ.Φαλήρου.Η δίκη διεξήχθη κατ΄αντιμωλία και αφορούσε το δικαίωμα ψηφοφορίας των κρατουμένων.
Η ομάδα "Αντιφώντες" (Σηλ.Κυριακοπούλου , Ιωάν.Κακαρινέλη ,Αγγ.Τριανταφύλλου ,Στ.Ευφραιμίδης, Απόσ.Μπάλλας) την Κυριακή (14-03-2021) αντιδίκησε με την ομάδα " Νομαρχία" του 2ου Γυμν.Π.Φαλήρου τιθέμενη κατά του συστήματος της περιγραφικής αξιολόγησης.
Ποια είναι τα οφέλη του “Πρωταγόρα” για τους μαθητές;
Τα παιδιά χρειάζονται μία πληθώρα εμπειριών ώστε να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να συνειδητοποιήσουν πώς πραγματικά θέλουν να εξελιχθούν στο μέλλον. Το πρόγραμμα μας τους ενισχύει στους εξής τομείς:
- Γνωρίζουν τον κόσμο της Δικαιοσύνης από μικρή ηλικία και αλληλεπιδρούν με αυτόν,
- Εξασκούν την λογική τους, καθώς καλούνται να σχηματίσουν την υπεράσπιση της θέσης τους και να εντοπίσουν τα λογικά λάθη της αντίπαλης ομάδας,
- Καλλιεργούν τις ρητορικές τους ικανότητες,
- Καταπολεμούν την αγοραφοβία τους εξασκούμενοι στο να μιλούν μπροστά σε κοινό,
- Διευρύνουν τους ορίζοντες τους μέσα από την συζήτηση ποικίλων θεμάτων, από την κλωνοποίηση και την γενετική μηχανική μέχρι την θανατική ποινή και τα δικαιώματα της μειονότητας,
- Κοινωνικοποιούνται και μαθαίνουν να λειτουργούν ως ομάδα.
Πάνω απ’ όλα όμως, οι εικονικές δίκες ψυχαγωγούν τους μαθητές και τους χαρίζουν ατελείωτες ώρες ενασχόλισης συζητώντας και ανακαλύπτοντας το που στέκονται πάνω σε αμφιλεγόμενα ζητήματα που θα αντιμετωπίσουν ως αυριανοί πολίτες της χώρας.
Ενδεικτικός Κανονισμός Λειτουργίας Γυμνασίων & Λυκείων
Από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, κάθε σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλει να έχει εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας στον οποίο αναφέρονται θέματα σχετικά με τη λειτουργία της.
Με τον όρο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις, για να πραγματοποιείται ανενόχλητα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το έργο του Σχολείου. Επιπλέον, ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί σημαντικό παιδαγωγικό μέσο που βοηθά στην ομαλή σχολική ζωή, στη συνεργασία, στην αλληλεγγύη, στον δημοκρατικό διάλογο και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.
Σκοπός του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Σχολείου είναι η θεμελίωση ενός πλαισίου που υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο και την απρόσκοπτη συμμετοχή όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, η διαμόρφωση κλίματος που στηρίζει την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών/μαθητριών, η εξασφάλιση της σωματικής ασφάλειας και της συναισθηματικής πλήρωσης όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, κ.ά.
Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας συντάσσεται ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή/της Διευθύντριας της σχολικής μονάδας και με τη συμμετοχή όλων των μελών του συλλόγου διδασκόντων, των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, καθώς και εκπροσώπου του οικείου Δήμου. Στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη διαδικασία του προηγούμενου εδαφίου συμμετέχει και το Προεδρείο του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου. Η απόφαση εγκρίνεται από τον Συντονιστή/τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου που έχει την παιδαγωγική ευθύνη του Σχολείου και από τον Διευθυντή/τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης.
Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας κοινοποιείται σε όλους τους γονείς/κηδεμόνες και αναρτάται στον ιστότοπο του Σχολείου, την πρώτη φορά εφαρμογής του αμέσως μετά την έγκριση αυτού, ενώ τα επόμενα έτη με την έναρξη του σχολικού έτους. Η ακριβής τήρησή του
αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση της Διεύθυνσης του Σχολείου, των εκπαιδευτικών, των μαθητών/μαθητριών και των γονέων/κηδεμόνων.
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει συντάξει ενδεικτικούς Εσωτερικούς Κανονισμούς Λειτουργίας για όλες τις βαθμίδες των σχολικών μονάδων.
Για τον Ενδεικτικό Κανονισμό Λειτουργίας Γυμνασίων & Λυκείων κάντε κλικ εδώ
Για να δείτε τον δικό μας Κανονισμό Λειτουργίας του 2017 κάντε κλικ (νηγματίστε) ΕΔΩ
Για να δείτε το ΦΕΚ με την Υπουργική Απόφαση σχετικά με τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάντε κλικ εδώ.