Συμμετοχή του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»

Συμμετοχή του σχολείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου»

Οι μαθητές/μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχαν την Παρασκευή 19/04/20224 με δύο εργασίες στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα “Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου” που διοργάνωσε διαδικτυακά (17 - 20 Απριλίου 2024) το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Πατρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Οι εργασίες των μαθητών/μαθητριών μας είχαν ερευνητικό χαρακτήρα, καθώς οι μαθητές πήραν συνεντεύξεις από γονείς και συγγενείς.

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριές μας Κωνσταντίνα Γεωργαρά, Μαρία Σαμαρίδη, Ουρανία Παπαντωνίου και Γεωργία Γραμματίκογλου παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα “Παραδοσιακές τέχνες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας” και οι μαθητές μας Πέτρος Σύρμος, Φώτης Σαμαρίδης, Γιάννης Λαμέρας και Μανώλης Γεωργάτης παρουσίασαν τις εργασίες τους με θέμα “Ήθη και Έθιμα των Χριστουγέννων των κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου”. Οι εργασίες έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning “A window to Culture” (Παράθυρο στην Παράδοση), το οποίο υλοποιείται από το σχολείο μας σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης και το Γυμνάσιο Αγίας Φύλαξης της Λεμεσού Κύπρου. Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Σιδηροπούλου Μιμόζα (ΠΕ80) και Αρτοπούλου Έλενα (ΠΕ07).

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τις άρτιες εργασίες και την άψογη παρουσίασή τους!

incollage save-1-1-768x768

 Συμμετοχή σε Συνέδριο

Συμμετοχή του σχολείου μας σε Συνέδριο

Μαθητικό Συνέδριο

Αφίσα

Επιλογή Λυκείου

Υπεύθυνη δήλωση γονέα για επιλογή Λυκείου 

Μάρτιος 2024

Επιλογή Λυκείου

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Την Τρίτη 06 Φεβρουαρίου 2024 το τμήμα Γ3 του σχολείου μας παρακολούθησε με συνοδούς καθηγητές τους κ. Λιάσκο και την κα Αρτοπούλου εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας από τις 10:00-12:00. Αυτή η ειδική γιορτή, που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο κάθε έτους, έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο Διαδίκτυο για όλους, και ειδικά για τα παιδιά και τους νέους.

sdi 2024

 

 

 

 

 

Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Κρήτη

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κρήτη (Γ΄Γυμνασίου 2023-24)

Εκδρομή στην Κρήτη 13-17/4/2024

Διάκριση μαθητριών μας στον μαθηματικό Διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ

Με χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι οι μαθήτριες του σχολείου μας Τσιγκουρλά Δήμητρα  (Γ΄Γυμνασίου) και Πατρικίου Μιχαέλα (Β΄Γυμνασίου) συμμετείχαν στην Α΄ Φάση του Μαθηματικού Διαγωνισμού "ΘΑΛΗΣ", και πέτυχαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού.

Θερμά Συγχαρητήρια στα παιδιά μας. 

Πρόγραμμα 15012024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 15/01/2024

ωρολόγιο_πρόγραμμα_15012024

Δραστηριότητες στις 22/12/2023

Δραστηριότητες στις 23/12/2023

εδώ

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων 27/11/2023

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων από 27/11/2023

Ενημέρωση από 27/11/2023

Πρόγραμμα 27-11-2023

Πρόγραμμα από 27-11-2023

ωρολόγιο_πρόγραμμα_27-11-2023

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων ΝΟΕ2023

Ημέρες και ώρες ενημέρωσης γονέων ΝΟΕ2023

Ενισχυτική διδασκαλία

Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Τα μαθήματα θα γίνονται σε σχολείο της περιοχής, μεσημεριανές ώρες,
μετά το κανονικό πρόγραμμα διδασκαλίας.
Δήλωση γονέα για συμμετοχή.

Υπεύθυνη δήλωση για ενισχυτική διδασκαλία

Από τη Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Π. Φαλήρου.

 

ΝΙΚΑΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΝΙΚΑΙΑ ΓΑΛΛΙΑ

ΝΙΚΑΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ

ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ

ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ

Πρόγραμμα 13112023

Πρόγραμμα 13-11-2023

ωρολόγιο_πρόγραμμα_13-11-2023

Απονομή eTwinning School Label 2023/2024 -Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2023/2024 στο σχολείο μας

eTw school 4-107 page-0001

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι απονεμήθηκε στο σχολείο μας η Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2023/2024 χάρη στα τρία έργα eTwinning Deutsch-eineHitparade (σχολικό έτος 2019/2020), Schule und Alltag (σχολικό έτος 2020/2021) και Ferien, Freizeit und Landeskunde (σχολικό έτος 2021/2022) που υλοποιήθηκαν τα τελευταία έτη από τους μαθητές/τις μαθήτριες του σχολείου μας στο μάθημα των Γερμανικών με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αρτοπούλου Έλενα ΠΕ07. Η Ετικέτα Σχολείου eTwinning απονέμεται σε σχολεία που προωθούν ενεργά τις αξίες και την παιδαγωγική του eTwinning, συνιστούν σημείο αναφοράς για την τοπική τους κοινότητα και αποτελούν πρότυπο για άλλα σχολεία.

Θέρμα συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές/τις συμμετέχουσες μαθήτριες που εργάστηκαν με ζήλο, ενθουσιασμό και αφοσίωση, ακόμη και στις ιδιαίτερες συνθήκες της τηλεκπαίδευσης, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, τη διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου μας για την υποστήριξή τους

BeFunky-collage

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ eTwinning:

 • Τα Σχολεία eTwinning είναι πρωτοπόροι στον κόσμο του eTwinning. Η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί-συντονιστές αναγνωρίζοντας τη σημασία και τις αξίες του eTwinning, το ενσωματώνουν στις πολιτικές του σχολείου, στη σχολική πραγματικότητα και την επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού του.
 • Στα Σχολεία eTwinning, οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται για να μοιραστούν τα δυνατά τους σημεία και να προσφέρουν μια ευρύτερη και πλουσιότερη εκπαιδευτική εμπειρία για όλους.
 • Τα Σχολεία eTwinning είναι πρότυπα: εμπνέουν και καθοδηγούν άλλα σχολεία για να καταφέρουν να φτάσουν στο επίπεδο που έχουν φτάσει. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουν ότι η εκπαίδευση οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, έτσι ώστε τα νέα παιδιά που έχουν υπό τη φροντίδα τους να διαπαιδαγωγούνται για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι μαθητές, καλύτεροι και πιο ενεργοί πολίτες.

Τα Σχολεία eTwinning πιστεύουν βαθιά στην κατανεμημένη ηγεσία

Στα Σχολεία eTwinning η ηγεσία είναι κατανεμημένη, τόσο ως προς την ευθύνη του οργανισμού όσο και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί-συντονιστές κατανοούν τις δυνατότητες που προσφέρει το eTwinning, τόσο σε παιδαγωγικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και υποστηρίζουν ενεργά τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού σε δραστηριότητες του eTwinning.

Τα Σχολεία eTwinning πιστεύουν βαθιά στη συνεργασία, την ανταλλαγή πληροφοριών και την ομαδική εργασία

Οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο εργάζονται μαζί ως ομάδα για να σχεδιάσουν τις δραστηριότητες του eTwinning και άλλες παιδαγωγικές δραστηριότητες και για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις πρακτικές τους με τους συναδέλφους τους, τόσο εντός όσο και εκτός του σχολείου τους. Συνεργάζονται για την εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης eTwinning και το χρησιμοποιούν για να επιφέρουν την καινοτομία και την αλλαγή στο σχολείο τους αλλά και πέραν αυτού.

Οι μαθητές στα Σχολεία eTwinning είναι φορείς αλλαγής

Οι μαθητές διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του Σχολείου eTwinning. Προωθούν το eTwinning στους εκπαιδευτικούς (τόσο εκείνους που ήδη συμμετέχουν όσο και σε όσους δεν συμμετέχουν ακόμα) και στους γονείς, ενεργώντας ως οδηγοί και ως δοκιμαστικό κοινό για όλες τις καινοτομίες που συντελούνται στην παιδαγωγική και τη χρήση της τεχνολογίας.

Τα Σχολεία eTwinning είναι πρότυπα για άλλα σχολεία

Το Σχολείο eTwinning δεσμεύεται να υιοθετήσει τον ρόλο του πρεσβευτή για άλλα σχολεία της περιοχής του, προάγοντας ενεργά το eTwinning και διαδίδοντας τα επιτεύγματά του μέσω όσο το δυνατόν περισσότερων διαύλων: ανοιχτές ημέρες, ενημερωτικές συναντήσεις και προγράμματα συμβουλευτικής καθοδήγησης. Ως ενεργά σχολεία, δημιουργούν ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν άλλα σχολεία της περιοχής.

Τα Σχολεία eTwinning είναι συμπεριληπτικοί και καινοτόμοι οργανισμοί μάθησης

Τα Σχολεία eTwinning πιστεύουν βαθιά στην έννοια της συμπερίληψης σε όλες τις βαθμίδες και αναζητούν ενεργά τρόπους διαμόρφωσης ενός συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για μαθητές ανεξαρτήτως ικανοτήτων και κουλτούρας, τους γονείς τους και την ευρύτερη κοινότητα. Οι εκπαιδευτικοί στα Σχολεία eTwinning δεσμεύονται να αναπτύξουν το σχολείο στο σύνολό του ως οργανισμό μάθησης. Χρησιμοποιούν το eTwinning για να υποστηρίξουν και να υλοποιήσουν το αναλυτικό τους πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας καινοτόμα παιδαγωγικά μοντέλα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων πολλών προσεγγίσεων, συνεργατική μάθηση, μαθητοκεντρική εκπαίδευση, ευέλικτες προσεγγίσεις ως προς τον χρόνο και τους χώρους μάθησης.

Συλλογικός Προγραμματισμός Σχολικής Μονάδας 2023/2024

Για να δείτε το Συλλογικό Προγραμματισμό Σχολικής Μονάδας 2023/2024 πατήστε εδώ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών της Α' Γυμνασίου του σχολείου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

 

              Ο Διευθυντής                                                                Οι καθηγητές

 

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΖΟΓΛΟΥ                                                της Α' Γυμνασίου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Αγαπητοί γονείς Αγαπητοί μαθητές -μαθήτριες

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθυντής θα ήθελα να σας καλωσορίσω στο σχολείο μας και να σας ευχηθώ καλή και δημιουργική σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα και      φιλοδοξίες.Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός.Η επιτυχία των παιδιών μας.                   Τέλος με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τα παιδιά της Α' Γυμνασίου που έρχονται σε ένα νέο περιβάλλον.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΖΟΓΛΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00. Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 08:30. ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ. ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ  ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ.

Υποκατηγορίες

 • Νέα
 • Ανακοινώσεις

  Έντυπο ατομικών στοιχείων

  ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ

   

 • Μόναχο 2023 Προσφορές

  Αναρτούμε τις προσφορές για την σχεδιαζόμενη πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στο Μόναχο (7-11 Νοεμβρίου 2023) και ακολουθεί και το πρακτικό επιλογής τουριστικού πρακτορείου.

  Κατατέθηκαν 5 προσφορές και επιλέχθηκε από την επιτροπή η προσφορά του πρακτορείου VLASSOPOULOS TRAVEL SERVICES.

  Ακολουθούν οι προσφορές: