Η Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης, με Υπεύθυνους καθηγητές: Λιάσκο Θ., Λορέντζου Α.και  Μινέτου Μ., του 5ου Γυμνασίου Παλαιού Φαλήρου συμμετείχε στις εκδηλώσεις Open Days του σχολείου μας, με υλικό που δημιούργησε κατά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσή της στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο «Πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού – Σχολική Διαμεσολάβηση». Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, τα μέλη της Ομάδας έθιξαν τις διαφορετικές διαστάσεις των ενδοσχολικών συγκρούσεων και του εκφοβισμού (προσδιορισμός, αίτια, συνέπειες και αντιμετώπιση του φαινομένου).   

Στο δεύτερο μέρος, κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα ενδοσχολικής κοινωνικής έρευνας που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας από την Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και τις συνέπειές του στη μαθητική κοινότητα, τα οποία πλαισιώθηκαν από δρώμενο που βασίστηκε σε στοιχεία της έρευνας.

Το τελευταίο μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε στη Σχολική Διαμεσολάβηση, ως πρόταση για τη διαχείριση των ενδοσχολικών συγκρούσεων από την ίδια τη μαθητική κοινότητα και ως πρακτική που προωθεί τις δημοκρατικές αξίες του διαλόγου και της ενεργούς συμμετοχής των μαθητών/τριών στη σχολική τους ζωή. Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Ομάδα Σχολικής Διαμεσολάβησης του 2ου Γυμνασίου Π. Φαλήρου, με ένα δρώμενο-αναπαράσταση διαμεσολάβησης.

Στο πλαίσιο του Δικτύου Σχολείων για την αντιμετώπιση της βίας, λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση των δύο Ομάδων και ανταλλαγή εμπειριών που αποκόμισαν τα παιδιά των δύο σχολείων, μέσα από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα.