Βραβεία, Ειδικές Διακρίσεις και Έπαινοι Συμμετοχής

http://europeanschoolradio.eu/5fest/vraveia/

Οι μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν στον παραπάνω διαγωνισμό που οργάνωσε το ΠΣΔ  με Ειδικό Βραβείο / Συμμετοχές με την υψηλότερη βαθμολογία από την κριτική επιτροπή κατά την πρώτη φάση της αξιολόγησης (σε τυχαία σειρά). Η συμμετοχή έγινε με την αρωγή της κας Σιδηροπούλου Μιμόζας με τους :
 

Γρηγοριάδου Ιωάννα

Λύρα Παναγιώτα

Μαρής Ιωάννης

Η θεματολογία του διαγωνισμού

Δημιουργώντας για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά
Υλική Κληρονομιά

Στην υλική κληρονομιά περιλαμβάνονται τα κτήρια, τα μνημεία, τα βιβλία, τα έργα τέχνης, τα τεκμήρια και, γενικά, τα αντικείμενα πολιτιστικής αξίας.

 
Άυλη Κληρονομιά

Η άυλη κληρονομιά περιλαμβάνει τις πρακτικές, τις αναπαραστάσεις, τις τελετουργίες, τις γνώσεις, τις τεχνικές ‒ καθώς και τα εργαλεία, αντικείμενα, χειροτεχνήματα και πολιτιστικούς χώρους που συνδέονται με αυτές, όπως: 1. προφορικές παραδόσεις (π.χ. λαϊκές ιστορίες, παραμύθια) 2. παραστατικές τέχνες (π.χ. θέατρο, θέατρο σκιών, παραδοσιακοί χοροί και μουσική) 3. κοινωνικές πρακτικές, τελετουργίες και εορταστικές εκδηλώσεις (π.χ. πανηγύρια, γάμος) 4. γνώσεις και πρακτικές για τη φύση και το σύμπαν (π.χ. λαϊκή ιατρική, πρόγνωση καιρού βάσει φυσικής παρατήρησης) 5. παραδοσιακές χειροτεχνίες (π.χ. κεντητική, αγγειοπλαστική, καλαθοπλεκτική)

 
Φυσική Κληρονομιά

Η φυσική κληρονομιά περιλαμβάνει τη βιοποικιλότητα, τη γεωποικιλότητα, τα πολιτιστικά τοπία (φυσικά χαρακτηριστικά με πολιτιστικά γνωρίσματα, τοπία που αντανακλούν τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, όπως πάρκα, ιερά δάση, αμπελώνες, τοπία με ξερολιθιές κ.ά.)